САЩ инжектираха $500 млрд. в дребния бизнес заради коронавируса

САЩ инжектираха $500 млрд. в дребния бизнес заради коронавируса

Американската служба, отговаряща за дребния бизнес, е отпуснала над 3,8 милиона заема за над половин трилион долара от началото на програмата за запазване на работните места на 3 април, като целта е да се преодолеят последиците от пандемията от коронавируса, предаде Ройтерс.

Службата за дребния бизнес и е отпуснала 2,2 милиона заема на стойност над 175 милиарда долара от началото на втория етап на програмата на 27 април, се посочва в съобщение на службата и министерството на финансите.

Средният размер на заемите от втория етап по схемата е 79 000 долара.

Правителствената програма за подпомагане на дребния бизнес на стойност 660 милиарда долара се натъкна на проблеми като липсваща документация, технически проблеми и неправилно насочване на средства към големи корпорации.

Икономическият съветник на Белия дом Лари Къдлоу каза днес, че нищо не може да изключи евентуален следващ закон за справяне с последиците от коронавируса, включително повече пари за щатските и местни правителства.

В процес на обсъждане сме, каза Къдлоу пред Си Ен Ен. По думите му властите трябва да преценят през идните седмици какво трябва да бъде направено и как да бъде направено.

Според него може да се наложи правителството да отпусне още пари за програма в подкрепа на дребния бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *