Сашка Васева се завърна в България специално за „Пирин Фолк“ 2022

Сашка Васева се завърна в България специално за „Пирин Фолк“ 2022

Още едно емблематично име се присъединява към звездния отбор на гост-изпълнителите, които ще вземат участие в 30-ото юбилейно издание на „Пирин Фолк“ Сандански 2022. Неповторимата и обичана от поколения българи Сашка Васева се завърна в България, за да се качи на сцената на 26 август, когато ще се проведе Детски Пирин Фолк.

Личната история на певицата и тази на „Пирин Фолк“ се преплитат още в самото начало на основаването му – именно участието на Сашка Васева на фестивалната сцена през далечната 1994 г. се приема за старт в кариерата ѝ. Години наред тя е сред най-аплодираните и награждавани изпълнители в Летния театър на град Сандански. Там представя за пръв път и някои от най-емблематичните си песни като „Не мога да те забравя, Георги“ (1995), „Зелените очи“ (1997), „Македонка“ (1997) и още много. А последната ѝ поява на „Пирин Фолк“ е през 2017 г.

Сега, 5 години по-късно, Сашка Васева се завръща отново на фестивалната сцена. Това ще бъде и първата ѝ артистична изява след дълго отсъствие, поради здравословни причини. Сашка премина през нелек период в личен план, но и тя, и близките ѝ вярват, че лошото вече е в миналото. Тя е оптимист, че с появата си на „Пирин Фолк“ ще постави ново начало в кариерата си и тепърва ще радва феновете си с нови песни и изпълнения.

„С много любов идвам на „Пирин Фолк“. Прибрах се в България специално заради юбилейното издание на фестивала. Вълнувам се и съм щастлива, че ще бъда отново в Летния театър, близо до публиката и феновете си“, не крие радостта си Сашка Васева.

Припомняме, че на 26 август, когато ще се проведе шестото издание на Детски Пирин Фолк, специални гост-изпълнители ще бъдат още: Лия, Георги Гоцев, Невена Цонева и Васко Лазаров.

Още на следващия ден – на 27 август, сцената ще огреят Наум Петрески и Зуица Лазова, Ива и Велислава Костадинови и Илия Луков. А на 28 август като гост-изпълнители ще се изявят: Глория, Севдалина и Валентин Спасови, Володя Стоянов.