Сачева: Не трябва да се успокояваме и да разпускаме мерките преждевременно

Сачева: Не трябва да се успокояваме и да разпускаме мерките преждевременно

Не трябва да се разпускат мерките преди 31 януари. Това заяви социалният министър Деница Сачева. „Това, че имаме два три дни по-ниски цифри на новозаразени, не трябва да ни радва и трябва да завършим пълния цикъл, за да сме сигурни, че сме успели да постигнем нашата цел и да ограничим заразата“, коментира Сачева пред БТВ.

Според нея икономическите мерки дават резултат и са такива, че да могат да достигнат по-бързо до хората.

Относно втората фаза на ваксинация, където ще се обхване хората в домовете за възрастни и умствено изостанали. Става въпрос за 15 000 настанени хора и 10 000 души персонал. Към момента желанието за ваксинация е малко – около 20%.

Социалният министър коментира и консултациите при президента Румен Радев относно датата на предстоящите избори. От ГЕРБ все още нямат покана за участие.

„Не можеш да започнеш консултации със съмнителни политически субекти, някои партии дори нямат регистрация. Това цели да подкопава доверието. Президентът се опитва да промени датата, тъй като доста бързо и необмислено я каза“, заяви още министърът.

„Нито една дата не ни притеснява, на която и да е дата ние бихме се явили и ще бъдем първа политическа сила“, коментира Сачева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *