Само 31 са новите случаи от Covid-19, починалите досега са 99

Само 31 са новите случаи от Covid-19, починалите досега са 99

2100 са болните от коронавирус у нас. 31 са новите случаи. Има ново заразено дете от Сливен, 28 са заразените лекари. Още 3-ма души са починали за последните часове. 521 са излекуваните българи.

99 души ca пoчинaли oт нaчaлoтo нa пaндeмиятa. Зa пocлeднитe 24 чaca тeхният брoй e тримa.

Пocлeднитe cлучaи c фaтaлeн крaй ca: 79-гoдишeн мъж в Мoнтaнa, 75-гoдишнa жeнa в „Cвeтa Aнa“ в cтoлицaтa и 87-гoдишeн мъж c мнoжecтвo cърдeчни зaбoлявaния в „Пирoгoв“.

От полунощ България вече е в извънредна епидемична обстановка. Изненадващото решение беше съобщено на извънреден брифинг от здравния министър Кирил Ананиев.

Новата мярка влезе в сила моментално след изтичане на срока на извънредното положение. Обявената сега епидемична ситуация ще бъде в сила от днес до 14 юни. С четири различни заповеди стана възможно да се запази същия режим на работа на търговските обекти, какъвто е и в момента. Остава в сила и задължителната 14-дневна карантина при влизане в България.

Германия потвърди нови 933 заразени с новия коронавирус, с което общият им брой става 172 239 души, съобщи Институтът за инфекциозни болести „Роберт Кох“, цитиран от Ройтерс.

За последните 24 часа има и 89 починали от коронавируса. Общият брой на жертвите в Германия става 7723 души, предава БТА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *