Рут Колева празнува 30 сама на 10 000 км от България

Рут Колева празнува 30 сама на 10 000 км от България

„На 18 Април 2020 ставам на 30 години. Не съм си представяла, че ще посрещна този юбилей и нова страница от живота си на 9978 километра от всичките си приятели, близки и роднини. При това изолирана в мексиканско село с наложен сух режим.“ Това сподели в социалните мрежи певицата Рут Колева, която вече месец и половина е блокирана в село Ел Куйо на полуостов Юкатан. Заради избухналата в световен мащаб пандемия от коронавирус тя не може да се върне засега в България.

В Мексико Рут Колева завърши своя нов, пети по ред албум и моли приятелите и почитателите си да й помогнат да го издаде като дарят пари. „Искам да ви помоля да помогнете празника ми да бъде щастлив и красив като се включите в моята кампания в IndieGoGo https://igg.me/at/ruthkoleva/x/16000399#/. Това ще бъде единственият, но изключително смислен и полезен подарък за мен и би спомогнал невероятно много за успяването и реализацията на новия ми албум. Ще ви бъда благодарна от сърце и душа за всеки принос и се радвам, че сте с мен в това пътешествие наречено Музика, защото тя е целият ми живот и смисъл. С много обич! Бъдете здрави!“ написа рожденичката.

„Научих се да се справям сама, защото трябваше да порасна рано. Искам да достигна до хората, които търсят любов, приемственост и цялост. Тези, които търсят ново начало, но се страхуват да скочат в неизвестното. Чувствам връзка с онези, които никога не са част от статуквото, но са имали сили да се преборят, да преодолеят препятствия и да се изправят. Искам да им дам глас с цветове и живот. Искам да разкажа историята на тези хора заедно с моята.

И така, когато отидох със самолет от Ню Йорк за Мексико, моето намерение беше да осъществя някои възможности за сътрудничество с мексикански музиканти, за да работим на над някои песни от новия ми албум. Тогава пандемията удари…“, написа наскоро Рут Колева.

„Накратко, сега съм заклещена в село Ел Куйо, което е под превантивна карантина, като със себе си, освен няколко дрехи имам един стар лаптоп, който работи само част от времето поради лошата интернет връзка.

Селото няма банки или банкомати, а най-близката болница е на почти 2 часа път от тук. От светлата страна това е чудесно място за почивка и зареждане и работа върху нова музика – писане текстове и песни, докато съм в уединение. Това обаче не е единственият ми фокус. В чест на навършването на 30-ия ми рожден ден приветствам това ново десетилетие, изпълнена с благодарност за моя живот досега и искам да използвам вашия принос не само за да мога да пусна новия си албум по най-добрия начин, но и за да спомогна с музиката си на каузи в които вярвам.

Начинът, по който ще го направя, е като си партнирам с първите три песни от албума с инициативи, които са важни за мен. Моята цел е да повиша информираността на онези от нас, които се борят със стигмата около психичното здраве, LGBTQ + общността и домашното насилие“, сподели още певицата.

„За нас, музикантите, бъдещето е толкова мъгливо и несигурно, че повечето от нас се плашат повече от това, какво ще се случи с нашата индустрия, отколкото от потенциално заразяване с вируса. Казвайки това, искрено се надявам да намерят ваксина възможно най-скоро и аз дълбоко съчувствам на всички, които са загубили свои близки в битката с вируса. За да разясня, 90% от музикантите, които познавам, си изкарват прехраната чрез концертна дейност – включително и аз. Дори с 4 издадени албума, при това успешни по целия свят, парите от стрийминга в интернет са смехотворни. Дигиталният свят уби напълно индустрията на продажбите на дискове. Например от Spotify, грубо, артистите печелят 0,0015 цента на стрийм. За 1 милион гледания в Youtube, пък артистите получат между 500 лв и 1500 долара (зависи от къде се монетизират гледанията). За справка, производството на една песен и клип с високо качество стартират от 5000 долара. Минимум“, сподели мислите си Рут Колева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *