Русия увеличава броя на полетите до България

Русия увеличава броя на полетите до България

От 24 юли Русия увеличава броя на редовните полети до Австрия, Белгия, България, Унгария, Гърция, Ливан, Хърватия и Етиопия.

Това съобщиха днес пред журналисти от местния оперативен щаб за борба с новата коронавирусна инфекция, предаде ТАСС.

Два полета седмично ще започнат да се изпълняват до Австрия по маршрута Санкт Петербург-Виена. До България ще има седем полета седмично от Санкт Петербург до София и Варна, както и четири от Санкт Петербург до Бургас и един от Екатеринбург до Бургас.

Броят на полетите от Москва до Будапеща (Унгария) ще нарасне до четири на седмица, а от Санкт Петербург до Будапеща – до два. Полетите от Москва до гръцките градове Солун и Ираклион ще станат седем на седмица, а от Москва до Бейрут (Ливан) – три на седмица. Ще има три полета седмично до Хърватия по маршрута Москва-Загреб и пет по маршрутите Москва-Сплит и Москва-Дубровник. Броят на полетите от Москва до Адис Абеба ще увеличи до четири на седмица.
Освен това руският щаб е взел решение да възобнови от 24 юли международните полети от летищата в Архангелск, Новокузнецк и Орск.

Оперативният щаб на Русия препоръчва гражданите да бъдат ваксинирани, преди да летят за чужбина, за да се предпазят от нова коронавирусна инфекция.