НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Русия обяви изтегляне на войските си от украинския град Лиман

Руското министерство на отбраната обяви, че изтегля войските си от град Лиман в Донецка област в Украйна, пише БНР.

В официално съобщение на министерството се посочва, че „заради опасността от обкръжение съюзническите войски са оставили Красний Лиман и са се изтеглили на по-изгодни позиции“.

От военното ведомство допълват, че през изминалото денонощие са били унищожели 200 украински военнослужещи, пет танка и девет бойни машини на пехотата.

Въпреки това, пише още в съобщението, украинските войски са създали в района голямо превъзходство в жива сила и техника и са продължили настъплението си.

Вчера лидерът на така наречената Донецка народна република Денис Пушилин призна от Москва, където подписа договор за присъединяване на републиката към Русия, че ситуацията в Лиман е много трудна и че съюзническите войски удържат фронта с последни сили.

По-рано министърът на отбраната Сергей Шойгу увери, че продължаващата военна мобилизация в Русия няма да засегне жените и студентите както в държавните, така и в частните университети с държавна акредитация. Той добави, че по разпореждане на президента военното ведомство е подготвило съответните поправки в указа за мобилизация.