Румънски цигани мамят българи в брутална схема за коли

Румънски цигани мамят българи в брутална схема за коли

Грозна схема за прецакване на автомобили, обявени за продан, се вихри посред кризата с епидемията от COVID-19. Румънски цигани са измислили начин да се сдобият на безценица с иначе здрави коли, с които собствениците са решили да се разделят предвид социалната изолация, пише Lupa.bg. Системата била задействана първо във Великобритания, но вече се ширела из цяла Европа, алармират те.

Какво представлява тя? Когато кола бъде обявена за продан, член на бандата се обажда на посочения номер, за да заяви оглед на возилото. След това се изсипва заедно с цялото си семейство на адреса. Докато той и жената до него преговарят със собственика за цената и особеностите на МПС-то, едно или две от децата им се заемат със същинската фаза от схемата – бързо сипват малко масло в ауспуха, а ако успеят възрастните да разсеят достатъчно продавача – отварят и капака, за да долеят в мястото за вода/антифриз, мазна течност. Разбира се, следва подкарване на автомобила.

След 5-10-минутно кръгче измамниците се връщат с пушеща кола и казват, че са готови за нея, като „развалена“ да дадат не повече от 10% от първоначално обявената цена.

Десетки били вече сигналите за осъществената измама в полицейските управления не само на Острова, но и във Франция, Белгия, а вероятно тя е навлязла вече и у нас. Автомонтьорите са запознати с нея, затова – ако ви върнат димящ автомобила, не се връзвайте, а им се обадете, съветват те.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *