Роднините на взривения в Мадрид българин Стефко още не могат да го приберат

Роднините на взривения в Мадрид българин Стефко още не могат да го приберат

Роднините на 47-годишния българин, който загина при взрив на сграда в Мадрид, все още не могат да приберат останките му у нас. Експлозията, която отне живота му, беше причинена от изтичане на газ.

Оказва се, че властите не са уведомили близките за смъртта на мъжа. Майка му Иванка Иванова-Джамгозова, разбрала по друг начин. „От телевизията! Само казаха, че Стефчо се казва. Един българин излезе и каза, че (загиналият – бел. ред.) се казва Стефко и на следващия ден е имал рожден ден. И аз оттам разбрах, че е моят син, защото на рождения му ден звънях 11 пъти и никой не вдигна“, каза тя пред Би Ти Ви.

В момента жената се намира в Мадрид. Консулът ни там ще помогне с документацията. Майката е дала проба за ДНК тест, който трябва да докаже, че със загиналия са роднини. Предстои синът ѝ да бъде кремиран.

Последно са се чули на 19 януари. Иванка Иванова разказа, че синът ѝ е живял в Испания от 2002 г. Работил по строежи, но към момента на трагедията разчитал на социалните, тъй като заради кризата останал без работа. Сега остава въпросът как ще бъде транспортиран праха на българина – по думите на майката никой не иска да се ангажира с тази задача.