Рита Уилсън разкри страничните ефекти на лекарството срещу Covid-19

Рита Уилсън разкри страничните ефекти на лекарството срещу Covid-19

Американската актриса от български произход Рита Уилсън разкри в интервю, че по време на лечението й от Ковид-19 е приемала противомаларийното лекарство хлорохин и е получила силни странични ефекти от него.

Евтиният медикамент и по-слабо токсичното му производно хидроксихлорохин са възхвалявани от президента на САЩ Доналд Тръмп в борбата срещу коронавируса, въпреки че още не са утвърдени като лечение за причиняваната от него болест Ковид-19. Рита Уилсън и съпругът й, актьорът Том Ханкс, бяха хоспитализирани в Австралия в началото март, след като дадоха положителни проби за заболяването. По думите на актрисата и певица Ханкс е имал по-леки симптоми, пише bg-voice.

В интервюто си за предаването „Тази сутрин“ по Си Би Ес Уилсън разказва, че е проявила вирусни симптоми през първите няколко дни, включително умора, болки и температура с „втрисане, каквото не съм имала никога досега“.

Рита Уилсън допълва, че е започнала да приема противомаларийния медикамент около деветия ден.

„Известно ми е, че хората говорят за това лекарство. Аз лично мога да кажа, че не знам дали медикаментът е подействал или просто е дошло времето треската ми да премине. Тя наистина отмина, но хлорохинът имаше ужасни странични ефекти. Постоянно ми се гадеше, имах световъртеж, не можех да ходя, усещах мускулите си твърде слаби. Мисля, че хората трябва да бъдат много внимателни с това лекарство. Всъщност не знаем дали е от полза в този случай“, споделя Рита Уилсън.

И Уилсън, и Ханкс са дарили кръв, за да подпомогнат изследването на вируса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *