„Републиканци за България“: Време е във властта да има можещи и смели хора

„Републиканци за България“: Време е във властта да има можещи и смели хора

„Да. Искаме да подкрепим нови лица, млади хора с друга енергия, друга визия и други възможности. Време е във властта да има можещи и смели хора. Кажете повече.“ Това бе масова реплика, която можеше да се чуе пред мобилния информационен пункт на ПП „Републиканци за България“ в Казанлък през почивните дни.

Представители на партията в област Стара Загора и кандидати за народни представители от листата на ПП „Републиканци за България“ в 27 МИР – Стара Загора се срещнаха с потенциални избиратели в Казанлък.

За разговор в града на розите бяха вторият в листата – инж. Драгомир Радев и колегите му, също част от листата на формацията в региона Красимир Иванов, Борислав Мъдров, който е един от тримата казанлъшки представители и Веселина Събева, представител на община Братя Даскалови.

На среща с казанлъчани дойдоха и логопедът от Стара Загора Петя Тенева – 11-та в листата на ПП „Републиканци за България“ в региона и Ванина Георгиева – председател на Женската организация в партията. Енергетика, социална политика, образование, демография, сигурност и обществен ред, правосъдие, бяха темите, които вълнуват казанлъчани седмица преди вота.

С особен интерес, респект и уважение казанлъчани разговаряха и с д-р Живко Чобанов, анестезиолог в МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ в Казанлък, трети в листата с кандидати за народни представители на ПП „Републиканци за България“. Сред дошлите за среща с анестезиолога от Ковид сектора в болницата в Казанлък, имаше и такива, които д-р Чобанов е връщал в живота, техни близки, хора, на които лекарят и семейството са помагали в годините. Най-често задаваните въпроси към анестезиолога от казанлъшката Многопрофилна болница бе каква визия има за подобряване на здравеопазването в страната политическата формация и в частност съдбата на казанлъшката общинска болница. Не липсваха и скептици, които след дискусията решаваха, че формулата „местен и свестен“ е за предпочитане пред столичен или друг парашутизъм или политическо номадство, както и няма по-добър избор срещу статуквото от каузата за държава с правила.

Млади хора пенсионери, граждани със собствен бизнес, бяха сред посетителите на подвижния информационен пункт на ПП „Републиканци за България“ в двата дни в Казанлък. Създадената преди половин година нова политическа формация за кратко време успя да предизвика интерес към себе си със създадената от 50 експерта в различни сфери Програма за управление на страната, с визия за една модерна, просперираща, съвременна и добра държава.