Рекорд за България! БТК е продадена срещу 1,3 милиарда евро

Рекорд за България! БТК е продадена срещу 1,3 милиарда евро

Рекордна сделка в историята на България! БТК, позната още с търговската си марка Vivacom, се сдоби с шестия си поред собственик. Това е медийната група United Group, в която мажоритарен акционер е лондонският фонд BC Partners. Това се вижда от данните, вписани в Търговския регистър, съобщи „Капитал“.

Премахнати са запорите, наложени преди това от синдиците на КТБ заради заем от нея и от антикорупционната комисия. Цената по сделката не е обявена официално, но според няколко източника става дума за 1.3 млрд. евро. Изданието посочва, че това прави сделката най-голямата в най-новата българска корпоративна история.

Досегашният основен акционер Спас Русев обяви преди няколко месеца пред вестника, че преди няколко години той е купил оператор за 750 млн. евро. Той остава и в новия надзорен съвет на БТК. Освен него там са представители на BC Partners и United Group – Николаос Статопулос е изпълнителен директор на британския фонд, Стилианос Илиа е негов управляващ директор, Драган Шолак е основател на United Group, а петият човек в борда е Виктория Боклаг, която пък е главен изпълнителен директор на United.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *