НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Рекорден брой заразени с COVID-19 в Италия

Италия регистрира рекордно увеличение на случаите на заразени с коронавирус за денонощие от май насам, предаде БГНЕС. Увеличението на броя на случаите в Италия през изминалите 24 часа е най-високото след 23 май – 629 са новозаразените, според статистиката, публикувана на сайта на здравното министерство на страната.

Общият брой на идентифицираните случаи на инфекция с COVID-19 е достигнал 253 438. Четирима души станаха жертви на заразата, общият брой на смъртните случаи достигна 35 392.

Текущата статистика обаче включва актуализирани данни от региона Емилия-Романя, който се превърна в един от най-засегнатите региони в страната. Местните здравни власти заявиха, че 154 случая не са били включени в данните за смъртността за трите пролетни месеца поради вътрешни проверки.

Броят на хората, които се възстановяват на ден е 314 и достигна 203 640. 764 пациенти остават в болници (по 7 новоприети за ден), от които 55 са в отделения за интензивно лечение.

През почти целия юли броят на новите инфекции в Апенините беше в рамките на 300 случая на ден, което съответстваше на нивото на първоначалния период на епидемията (края на февруари – началото на март). Напоследък обаче броят на заразените отново започна да нараства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *