Разтуриха купон със 120 души край Поморие, имало и германци

Разтуриха купон със 120 души край Поморие, имало и германци

Пореден случай на грубо погазване на противоепидемичните мерки и в комплекс от затворен тип край поморийското село Медово. Около 120 души са празнували рожден ден в ресторанта на комплекс „Старите къщи”.

Още от предходния ден големи компании са направили предварителни резервации за ресторанта, хотелската част също е препълнена. До идването на полицейските екипи обаче около 23:15 ч. управителят предупреждава по микрофона, че предстои проверка. Посетителите в ресторанта буквално хукват да бягат към препълнения с автомобили паркинг.

При акцията на полицията, ресторантът се оказва заключен, осветлението загасено, а повече от 60 души скрити в стаите на хотелския комплекс. На място пристигна и екип на РЗИ, който също не успя да открие управител или собственик на обекта. Никой от присъстващите в ресторанта не е заплатил сметките си. Сред посетителите се оказа че има и немски граждани. Полицейски екипи останаха да патрулират през цялата нощ в обекта. Предстои проверка по случая.

Справка в търговските регистри разкрива, че собственик на комплекса е Тонка Янчева Петрова като управляващ капитала на едноличния търговец „Тонита“. Фирмата е част от ХИЛС БГ МЕНИДЖМЪНТ, която пък се управлява от „БГ АСЕТС ГРУП“ ЕООД със седалище в Нидерландия.