Разрешиха на аптеките в Ню Йорк да тестват за коронавирус – правят по 40 000 теста на ден

Разрешиха на аптеките в Ню Йорк да тестват за коронавирус – правят по 40 000 теста на ден

Американският щат Ню Йорк, епицентърът на огнището на Covid-19 в страната, ще позволи на аптеките да провеждат тестове за вируса, казва губернаторът Андрю Куомо. Той заяви, че около 5000 аптеки ще могат да извършват тестване, с цел да осигурят 40 000 на ден.

САЩ имат повече от 938 000 потвърдени случая. Почти една трета от 53 751 смъртни случая е станала само в Ню Йорк. Междувременно президентът Доналд Тръмп не проведе ежедневния си брифинг, заявявайки, че не си струва „времето или усилията“.

Изказвайки се в Twitter в събота, той обвини медиите, че са задавали „нищо друго, освен враждебни въпроси“. Той беше силно критикуван, след като предложи на пресконференцията в Белия дом в четвъртък, че дезинфектантът потенциално може да се използва като лечение на вируса.

Неговите забележки са били осъдени като лекари и производители като опасни, тъй като дезинфектантите са опасни вещества и могат да бъдат отровни при поглъщане.

В Ню Йорк обажданията на горещата линия за излагане на определени химикали за бита са се удвоили за 18 часа след забележките на г-н Тръмп – 30 случая в сравнение с 13 за същия период на миналата година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *