Разплетоха зловещото престъпление: Кой уби българката Анелия в Калабрия

Разплетоха зловещото престъпление: Кой уби българката Анелия в Калабрия

32-годишният Андреа Ренда е арестуван от италианските власти по подозрение, че е убил българката Анелия Димова в Калабрия през нощта срещу 30 август, съобщи 24 часа. 55-годишната жена беше намерена убита в дома си в Белведере Маритима, до Козенца.

Италианските медии цитират местните власти, според които става въпрос за убийство с цел грабеж на предмети с неособено висока стойност. Така описва мотивите на престъплението шефът на карабинерите в Козенца Пиетро Сутера. Димова беше намерена с разбит череп и с кърпа върху лицето си, прикрепена с тиксо. Жертвата не е познавала нападателя си.

Българката, която живеела от дълги години в крайбрежното градче, прекарала вечерта преди убийството със свои приятели. Благодарение на кадрите от видеокамерите в близост до дома на Анелия карабинерите успели да идентифицират предполагаемия убиец.

Според резултатите от аутопсията смъртта на българката настъпила около 2 часа през нощта. Кадрите от камерите запечатали местния жител Андреа Ренда, безработен и с чисто съдебно досие, да влиза в къщата на българката в 2,07 часа и да излиза в 2,40. Според властите именно през тези 33 минути Ренда нанесъл смъртоносните удари по главата на жертвата си най-вероятно с бутилка уиски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *