Разбраха коя е жената с амнезия, открита на хърватски остров

Разбраха коя е жената с амнезия, открита на хърватски остров

Хърватската полиция съобщи в сряда, че е установила самоличността на жена, която е била намерена в отдалечен район на адриатическия остров Крък, без да си спомня коя е и откъде е дошла, съобщава агенция Асошиейтед прес.

Полицията идентифицира жената като 57-годишната Даниела Адамцова от Словакия. Самоличността й е установена, след като са били получени множество сигнали от Хърватия и чужбина.

Според хърватските медии сигналът, разкрил нейната самоличност, е дошъл от САЩ, където тя живяла до 2015 г., след което се преместила в Ирландия. Жената е открита на 12 септември на остров Крък, като седяла на назъбена скала близо до морето в отдалечена част на острова, обитавана от мечки.

Жената говорела на английски, но не можела да си спомни името си. Тя е била без документи за самоличност или мобилен телефон в себе си. По-късно полицията публикува снимка, на която се вижда руса жена със сини очи и окървавено лице.

Случаят привлече вниманието както в Хърватия, така и в чужбина. Със своята дълга брегова линия и множество острови страната е една от най-популярните европейски туристически дестинации, която се посещава всяка година от милиони туристи от цял свят.

Местните хърватски спасителни служби съобщиха, че жената е прекарала една нощ на морския бряг и е открита „изтощена, дезориентирана и с леки наранявания“. По-късно тя е прехвърлена в болница в град Риека, а полицията определи състоянието ѝ като „стабилно“ и заяви, че социалните служби ще поемат случая, след като жената бъде изписана от болницата.