Радев обяви кога започват консултациите

Държавният глава Румен Радев кани утре първата политическа сила – ГЕРБ-СДС в президентството за консултации за съставяне на кабинет, пише DarikNews.bg.

„Парламентът има да свърши много работа и аз очаквам съответно и партиите да поемат своята отговорност и да не се допуска грешката на последния парламент въпросът за властта, който не е съвсем маловажен, но някак си обсеби цялата дейност на Народното събрание. Цял месец не успяха да съставят съответниет парламентарни комисии. Парламентът потъна в скандали, което обезсили и неговата дейност и законотворчество“, посочи Радев.

По думите му е особено важно да се създаде необходимата среда в парламента, така че да се разгледа внимателно Законът за държавния бюджет и множеството закони, които чакат да бъдат приети.

Дали е оптимист за съставянето на правителство, Радев обясни, че ще може да отговори едва след като приключат консултациите с партиите и връчването на първия мандат. Създаването на кабинет на малцинството според него зависи около какви приоритети и принципи ще се обединят партиите. По думите му такъв тип правителство в България е изключително трудно.

Очаквайте подробности!

Previous post Поредно рязко поскъпване: Колко струват основните продукти у нас и в Европа
Next post Зачестяват опитите за нелегален внос на лекарства от Турция