Радев: Гласувах за ефективни институции, които да овладеят кризата

Радев: Гласувах за ефективни институции, които да овладеят кризата

Гласувах за ефективни институции, които да овладеят кризата, да предприемат решителни реформи, да вземат стратегически решения с дългосрочен хоризонт. А това изисква съпричастност и подкрепа от цялото ни общество. От гласуването ни днес зависи колко силни, устойчиви и легитимни ще бъдат и правителството, и парламентът утре.

Това каза президентът Румен Радев, който гласува в Професионалната гимназия по транспорт „Макгахан“ – район „Слатина“, София, съощи БНР.

„А това изисква съпричастност и подкрепа от цялото ни общество. От гласуването ни днес зависи колко силни, устойчиви, легитимни ще бъдат и правителството, и парламентът утре. Затова аз призовавам всички български граждани да излязат и да гласуват, да не остават по никакъв начин да бъдат отклонени от своето конституционно право на глас и да не остават никой друг да решава вместо тях, защото изборите са право, но са и отговорност“.

„Призовавам всички български граждани да излязат и гласуват; да не оставят по никакъв начин да бъдат отклонени от своето конституционно право на глас, и да не оставят никой друг да решава вместо тях. Защото изборите са право, но са и отговорност на всеки един от нас към бъдещето на България. Отговорност към себе си, към своите близки, и към бъдещето на България“.