НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Рада, която учи в Йейл: България ще се развие, само когато се подаде ръка на младите

Истината е, че съм в България само заради вируса, бях планувала да стажувам през лятото в Африка, в Найроби, Кения, каза 20-годишната Рада Павлова, която учи икономика в Йейл, пред „Вечерното шоу на Слави“ в 7/8 ТВ. Както е известно, престижният университет в щата Кънектикът са завършили няколко американски президенти.

Когато разбрах, че има протест, не бях сигурна, че искам да отида, не знам имената на много от политическите фигури. Но това, което знам е, че когато се връщам в България, много неща ме дразнят. Виждам например касиери, които са изнервени, че нямам ресто в себе си. Мисля, че правителството е виновно, защото има много хора, работейки за минимална работна заплата, която е много ниска, които пренасят личното си неудовлетворение в работата си, което ги кара да са много по-неефективни, коментира Рада Павлова.

Правителството не дава достатъчно възможности на много млади хора да се развиват, трябва да създаде среда, в която всеки да се чувства ползотворен, да харесва това, което прави и да се отплаща труда му. В един от дните стоях 3-4 часа на протеста и видимо може да се види, че тълпата се променя. Но много от хората държат плакати, с които казват, че искат да останат в България, но не могат. Млади хора, които харесват културата, страната и семейството си, но единственото, което ги спира е, че нямат личностното си развитие в България, допълни г-ца Павлова.

Бих искала да кажа, на министър-председателя и главния прокурор, че в България има много хора, които имат страшно много потенциал, и като човек, който много държи да използва собствения си потенциал на максимум и да е в страни, в които го развиват във възможно най-висока степен, се надявам и те да започнат да създават среда в България, в която всичките хора да използват потенциала си.

Защото го искат, но много аспекти, свързани със системата, с политическото упвравление и институциите в България, не позволяват развитието и използването на потенциала на българите. А може, и има неща, които се случват, но много от нещата, които се случват, са борейки се с правителството, а не в унисон с него. За да се развие държавата, трябва да се подаде ръка на хората, да се създаде една благоприятна обстановка, за да искат те да работят и да допринесат за развитието й, каза още Рада Павлова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *