Работници от COVID-кланицата в Германия се завърнаха без да кажат на никого

Работници от COVID-кланицата в Германия се завърнаха без да кажат на никого

Тестване за коронавирус се прави в Белица, след като български работници от германската кланица, превърнала се в огнище на COVID-19, са се завърнали у нас. Това е станало в деня на обявяване на поетапна карантина в цеха. Властите у нас научиха от екипа на bTV за завърналите се.

Тричленното семейство от Белица се прибира от Германия в петък. Тръгват си веднага щом разбират, че много от колегите им в кланицата са заразени с коронавирус. Прибират се, без да съобщят на никого, че идват от огнище на заразата.

„Добре сме, супер, просто се притеснихме, че сме били там нали в заразата фактически, иначе нема нищо за момента“, казва Румен Захов. Преди да си тръгнат от кланицата им направили тестове, но Румен казва, че още не знае резултата.

Кметът на община Белица Радослав Ревански научи от екипа ни за завръщането на семейството. И веднага ги постави под карантина. Тази сряда ще им направят и тестове.

„Ние сме сега като престъпници това онова, ние сме се просто прибрали, че се уплашихме, горе е сериозна работа“, казва Румен Захов.

Консулът ни във Франкфурт няма информация, че българите са напуснали кланицата. От гранична полиция също заявиха, че няма как да контролират придвижването на сънародниците ни, тъй като карантината е отпаднала, и единственият контрол на граничните пунктове са декларациите, които пътуващите попълват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *