Първа страница на в. „Ню Йорк таймс“: Те не бяха просто имена от списък. Те бяха ние

Първа страница на в. „Ню Йорк таймс“: Те не бяха просто имена от списък. Те бяха ние

В. „Ню Йорк таймс“ в безпрецедентна стъпка запълни първата страница на неделния си брой с имената на починали от коронавируса, предаде АП.

Обичайните статии и снимки са заменени от списък на имена и откъси от некролози в памет на жертвите на коронавируса в САЩ, които доближават „мрачния жалон“ от 100 000 смъртни случаи. По думите на заместник-редактора на графичния отдел на вестника Симон Ландън тя и колегите й осъзнали, че и те самите, а може би и широката публика, започват да изпитват известна умора от данните, предаде ДПА.

Списъкът от близо 1000 имена е придружен от кратки пасажи, внушаващи усещането за уникалността на всеки загубен живот. Шестте колони излизат със заглавие „Американските смъртни случаи наближават 100 000 – неизчислима загуба“ и подзаглавие „Те не бяха просто имена от списък. Те бяха ние“.

Според равносметката на университета „Джонс Хопкинс“ над 96 000 души са починали от КОВИД-19 в САЩ.

В щата Ню Йорк, най-тежко засегнатия от пандемията, има над 360 000 потвърдени случаи на КОВИД-19 и около 29 000 починали. Но губернаторът Андрю Куомо вчера съобщи добрата новина, че щатът е регистрирал най-малкия брой смъртни случаи за денонощие от седмици насам – 84, след пик от 799 на 8 април. За първи път от март насам дневният брой е двуцифрено число, отбелязва АП.

„За мен това е признак, че отбелязваме реален напредък“, каза Куомо на ежедневния си брифинг. Броят на хоспитализираните пациенти в щата – епицентър на пандемията в САЩ, продължава да спада – до около 4600.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *