Пълен провал! Бирник продава на търг ресторант, „спасен“ от шеф Манчев

Пълен провал! Бирник продава на търг ресторант, „спасен“ от шеф Манчев

Частен съдебен изпълнител продава на търг ресторант, спасен преди 5 години от фалит заради безобразна кухня. Култовата кръчма на пъпа на София „13-те стъпала“ е обявена за публична продан до 24 юли, когато е крайният срок за подаване на офертите, съобщава facenews.bg. Минималната цена за предлагане обаче е близо 1 милион лева.

Механата с рицарски интериор е била участник в риалити предаването на шеф Манчев „Кошмари в кухнята“ през 2015 г. Още тогава собственикът на ресторанта Васил Агопов се оплаква, че я е вдигнал с много лишения и труд.

В интерес на истината обаче заведението на 2 етажа в самостоятелна къща на ремонтираната улица „Граф Игнатиев“ не за пръв път се продава от ЧСИ. Това се е случвало вече 2 пъти заради неплатежоспособност на бизнесмена, който и досега дължи няколко десетки хиляди левове на банката-кредитор.

Редица са и оплакванията срещу Агопов през годините от негови служители – от забавени заплати, през унизително отношение към готвачи и келнери, та чак до некоректно внасяне на осигуровки. Клиентелата на „13-те стъпала“ също не е във възторг от предлагани рицарски блюда – само за последната година негативните мнения, оставени в мрежата от тях, превъзхождат далеч доволните и заситените.

Масивната сграда до пл. „Славейков“ все още е собственост на „Агопов“ ЕООД и е със статут на заведение, но само срещу няколко хиляди може да се превърне я в хотел, я в партийна централа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.