Пчелното млечице – „суперхраната” на пчелата-майка

Този продукт се произвежда в малки количества от работните пчелички. Става въпрос за т.нар. пчелно млечице. То е един вид „суперхрана”, с която пчелата-майка успява да живее много по-дълго от пчелите работнички. В този дар от природата се съдържат множество полезни хранителни вещества за нас.

В изобилие има витамините А,С, D и Е, но и се съдържа в него още и голямо количество от витамини от В комплекса. Пантотеновата киселина, по-известна като витемин B 5, поддържа човешкия организъм млад, защото отговаря за процесите на стареене, стрес, умора и безсъние. Здравето на кожата и косата също зависи от него.

Приемайки пчелно млечице, човек може да намали нивата на вредния холестерол. Болни от Алцхаймер и Паркинсон изпитват облекчение след приема на този природен дар.

Възпалителните процеси спират при приема му, защото пчелното млечице има това свойство. Прилагането му става както вътрешно, така и външно. В този пчелен продукт има антибиотични вещества и е естествен антибиотик. Приемът на пчелно млечице п , подобрява сърдечно-съдовата система, но също така нормализира артериалното налягане и предпазва от появата на артеросклероза.

Подобрява се и зрението, и паметта, след приема на пчелно млечице. Възстановява работата на черния дроб, но и стимулира кръвотворните функции. Страхотен продукт, който повишава потентността, намалява алкохолната интоксикация, стимулира организма по време на менопауза.

Кралското желе, както е известно още пчелното млечице, помага за изхвърлянето на токсини, отрови и тежки метали от организма. Стимулира имунната система и регулира функциите на еднокринните жлези. Ако някой страда от анемия, то няма спор, че пчелното млечице ще му помогне да се пребори с болестта.

Възстановяването след операция става много по-бързо след приема на този пчелен продукт. Има и противораково действие. То също така повишава апетита. Ето защо е добре да се приема при липса на апетит.

Важно е преди приемът на този пчелен продукт да се консултирате с лекар, който може да назначи подходящото лечение и ще изготви точната дозировка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Ако едно дете се зарази, цялата градина затваря
Next post Сезонни работници се оплакаха, че не са пуснати до полет за Цюрих