Путин: Русия ще продължи да подкрепя Сърбия в защитата на нейния суверенитет

Путин: Русия ще продължи да подкрепя Сърбия в защитата на нейния суверенитет

Русия ще продължи да подкрепя Сърбия в защитата на нейния суверенитет и териториална цялост, Москва цени балансирания курс на Белград на международната арена. Това заяви днес руският президент Владимир Путин на церемонията по връчване на акредитивните писма на чуждестранни посланици в Москва, предаде ТАСС.

„Оценяваме желанието на сръбските приятели да следват балансиран, независим курс на международната арена, (…) ще продължим да оказваме на нашите сръбски приятели всеобхватна подкрепа в отстояването на законните права и интереси на Сърбия, защитавайки нейния държавен суверенитет и териториалната цялост“, каза руският държавен глава.

Путин добави, че Русия и Сърбия са свързани със „стратегическо партньорство, основано на традициите на приятелство“ и подчерта, че обсъжда развитието на сътрудничеството между двете страни със сръбския лидер Александър Вучич.

„Редовно обсъждаме с президента Вучич в лични срещи и в телефонни разговори ключовите въпроси за по-нататъшното развитие на сътрудничеството и ще продължим да работим заедно за задълбочаване на политическия диалог, разширяване на сътрудничеството в икономиката, търговията, науката, техниката, културна и хуманитарна сфера“, добави той.