НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Проф. Момеков: Мерките не трябва да се разхлабват

„Би било хубаво на този етап мерките да не се разхлабват. Виждате, че навсякъде в Европа те по-скоро се затягат”. Това заяви проф. Георги Момеков – председател на Българското научно дружество по фармация пред Нова телевизия.

„Всяко решение има и плюсове, и минуси. Адекватните анализи ще се правят по-късно. Лошото не е какви мерки взима правителството, а че част от обществото не иска да приеме, че този проблем е сериозен”, каза още той.

„Ваксинационната кампания по света започна доста ударно. Мисля, че част от притесненията на всички хора, които са играчи в тази игра, ще бъдат доста по-различни тогава, когато ваксината дойде. В момента малко говорим за нероден Петко”, коментира Момеков.

По думите му проучване, което се прави върху 44 000 души не е нещо, което се случва често.

„Гаранция по принцип за нищо няма. Народът има своя разум, както и правото да е недоверчив. Докато обаче ваксината дойде при у нас, ще имаме постмаркетингов ефект от ваксинирането на големите нации”, каза още той.„Нещата, които бих нарекъл мой избор, не са додрапали до фаза 3. Бих искал да си сложа ваксина от компания, която я прави по конвенционалния начин – т.е. на база белтъчен антиген. На този етап обаче проучванията не са добри и вероятно няма да се появявт до последната четвърт на догодина“, допълни проф. Георги Момеков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *