Проф. Константинов: Задава се катастрофа на следващите парламентарни избори

Проф. Константинов: Задава се катастрофа на следващите парламентарни избори

Партиите, които са в парламента в момента, подадоха на Бойко Борисов няколко много удобни топки, а той е политическо животно, както казват гърците, с усет към политиката и той няма да пропусне да ги забие. Т.е. партиите му създадоха много удобни условия. Но това, за което малко се говори, а може да доведе до катастрофа в изборния процес и да доведе до това, което стана на 11 юли. Не знам защо, но никой не говори за това, че на 11 юли гласуваха 600 000 души по-малко, отколкото на 4 април, при положение, че пред април обстоятелствата бяха много по-тежки.

Това коментира в ефира на Нова тв проф. Михаил Константинов.

Никой не иска да отговори на въпроса защо тогава 600 000 души избяха от урните. Сега ще ви направя една много лоша прогноза, но дано не съм прав. Може да паднем на малко под 2 млн. гласували при следващи избори. Това означава, че когото и да изберем, той ще има нулева легитимност, посочи той.

Но да си отговорим на въпроса защо на 11 юли гласуваха по-малко хора. Аз знам маса от хора, които казват, че се страхуват от гласуването с машини. Ако се гласува две в едно – баба Гинка от някакво село ще трябва да завърти 5 пъти екрана сензорни на машината и да направи шест опции, смята той.