Проф. Коларова: Този вот ще е самоубийствен за „Продължаваме Промяната”

Проф. Коларова: Този вот ще е самоубийствен за „Продължаваме Промяната”

„Има партии, за които тези избори ще са самоубийствени – най-вече за „Продължаваме Промяната”. След още един вот тях просто няма да ги има”. Това заяви в ефира на предаването „Челюсти” по NOVA NEWS политологът проф. Румяна Коларова.

Според нея партията на Кирил Петков и Асен Василев не е успяла да постигне основната си стратегия „да преопаковат това, което наследиха от Борисов”. „Не успяха, първо защото много дълго имахме служебни правителства, а и самите ПП страдат от управленска немощ. И второ – заради кратката им история в политиката. Това са хора, които влязоха във властта с някакви бизнес проблеми”, коментира още проф. Коларова.

Социологът Андрей Райчев пък изказа теза, че „големият въпрос е какво ще прави дясното с Борисов и дали „Демократична България” ще отиде при ПП, или ще има разговор с ГЕРБ”. „Вторият вариант ще вкара България в нов етап и ще даде такъв за Борисов”, заяви още Райчев.

Според него основният проблем на хората в момента са растящите цени, които, по думите му, се дължат на COVID-пандемията и на Европейската зелена сделка.

Инфлацията у нас дойде от 5-те милиарда, които раздадоха. Когато даваш пари на хората, без те да работят, така става”, каза още социологът.

Проф. Коларова смята още, че има партии, които залагат на принципа „сам срещу всички” и такива, които „загряват на тъч линията със стратегията да няма правителство, защото така ще се отвори място за нов политически проект”. Политологът поясни, че във втората група влиза „Български възход” на Стефан Янев.