Проф. Кантарджиев: 10 души заразяват 14 у нас

Проф. Кантарджиев: 10 души заразяват 14 у нас

Преди две седмици 10 души у нас заразяваха 8. За съжаление, индексът на предаване на коронавируса в момента е висок- 10 души предават инфекцията на 14. Tова заяви проф. Тодор Кантарджиев пред БНТ.

В момента в България има епидемични взривове- много неприятни в Самоков, Кюстендил и смолянско. В плевенско ситуацията е под контрол. Там заразените вече са малко, заяви лекарят. „Не се събирайте на закрити пространства, използвайте времето за разходка. Съветвам хората, които са образовани и културни да ползват маски в градския транспорт и магазините. Прекалено много разчитахме на някакво съзнанието на хората. За 3 месеца, може би, трябваше да се научат да спазват дистанция“, каза още професорът.

Агитките да не се събират на близко разстояние, не се прегръщайте, не се целувайте, момчета, пазете здравто на семействат си, призова Кантарджиев по повод утрешния мач Левски и ЦСКА.

Клетъчният имунитет, може би, седи в основата на защитата от новата инфекция. Вирусът мутира така че да стане по-лесно прилепчив и да заразява повече хора. Това е философията на природата на вируса, които иска дълго време да живее в заразения организъм.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *