Проф. Кантарджиев: Вече съм ваксиниран

Проф. Кантарджиев: Вече съм ваксиниран

Вече съм ваксиниран. Това заяви директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев. Той си е поставил ваксина миналата седмица когато бе имунизиран и неговият син д-р Весел Кантарджиев, който е началник на отделението по Дерматология във ВМА.

Малко след него инжекция си постави и синът на главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев – Тодор Кунчев, който пък е невролог в Софиямед. Самият доц. Кунчев все още не се е имунизирал, но обяви, че очаква редът му да дойде в рамките на месеца.

Междувременно още в неделя трябва да започнат първите реваксинации. На 27 декември стартираха имунизациите у нас, като начало на кампанията даде здравният министър проф. Костадин Ангелов. Той се ваксинира в столичната болница „Св. Анна“ (Окръжна).

Веднага след него инжекции получиха епископ Тихон Тивериополски и директорът на лечебното заведение д-р Славчо Близнаков. Междувременно се ваксинираха директорите на „Пирогов“ и ВМА проф. Асен Балтов и ген. Венцислав Мутафчийски.

В Пловдив пък старт на кампанията даде председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров. 21 дни по-късно всички те трябва да получат втора доза с ваксината на „Пфазйер“. Хората, които ще бъдат имунизирани с ваксината на „Модерна“ пък, ще получат втората си инжекция 28 дни след първата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.