Проф. Ангелов: Мишките излязоха от дупките си! Къде бяхте през декември?

Проф. Ангелов: Мишките излязоха от дупките си! Къде бяхте през декември?

„Мишките излязоха от дупките си! Къде бяхте, дами и господа, през декември?“, това попита бившият здравен министър проф. Ангелов, отгаваряйки на упреците на наследника му д-р Стойчо Кацаров за управлението на COVID-кризата през миналата година.

Здравеопазването става категорично приоритет в програмата на ГЕРБ-СДС за следващите четири години. Това заяви проф. д-р Костадин Ангелов, водач на коалиционната листа във Варна на среща-разговор с лични лекари и специалисти в ДКЦ 1 „Св. Климентина“ в морската столица, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

„До края на мандата е заложено заплащане на лекарите с 3 средни брутни заплати, на медицинските сестри – с 2 средни брутни заплати, а на санитарите в размер на 1 средна брутна заплата, която трябва да стане 2000 лева. С ръста на БВП реално се залага годишно увеличение на бюджета на НЗОК с 500 млн. лева. Това ще даде възможност за увеличаване на броя на направленията в доболничната помощ, цените им, както и тези на първичния и вторичния преглед, които са единствените постъпления за ДКЦ–тата. Това ще реши въпроса със заплащането на личните лекари, за които досега имаше временни надбавки“, обясни проф. д-р Костадин Ангелов.