Протести срещу ограничителните мерки в Германия

Протести срещу ограничителните мерки в Германия

Над 250 души се включиха в демонстрация в северногерманския град Шверин срещу ограничителните мерки, наложени за сдържане на коронавируса, предаде ДПА.

Демонстрантите се събраха край емблематичния за града замък, обединявайки се в защита на конституцията под лозунга „Коронапаниката разкъсва основния закон“.

Според полицията още 400 души са се събрали извън зоната, отцепена за демонстрацията. Засега няма информация за инциденти.

Хиляди хора протестираха вчера в редица германски градове срещу ограниченията, наложени в условията на пандемията. Организирани бяха и контрапротести.

Екозащитници пък демонстрираха срещу спорната въглищна електроцентрала „Дателн 4“ в западната част на страната на дюселдорфската компания Унипер (Uniper).

Около 120 души са се включили в две мирни демонстрации край централата, посочи говорител на полицията.

Централата, разположена в северната част на индустриалната област Рур, стана символ на спора около енергийната политика на германското правителство, предаде БТА.

Противниците на въглищата искат да предотвратят пускането на съоръжението, което е последната въглищна централа, построена в Германия. Тя би трябвало да заработи през идните четири месеца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *