Протестиращите блокираха хотел „Санкт Петербург“ с официалните гости

Протестиращите блокираха хотел „Санкт Петербург“ с официалните гости

Протестиращи блокираха хотел „Санкт Петербург“, в който бяха отседнали официалните гости, дошли в Пловдив по повод деня на Съединението. Вътре се провеждаше традиционният прием на кмета за гостите на празника.

Около 20 полицаи препречиха официалния вход на хотела.

„И аз съм баща, тук съм заради всички ни. Пазете ни!“, викна срещу униформените мъж от шествието, но без да прекрачва символичните заграждения. Оказа се, че Генади Андреев има двама сина. Преди време пострадали в спречкване с роми. Мъжът обвинява полицията, че не реагирала адекватно на обаждането му на 112.

По команда на организатора Любомир Чакъров останалите сгънаха 50-метровия флаг.

Голяма част от протестиращите по трасето си тръгнаха и походът наброяваше не повече от стотина души.

„Доволна съм, че все пак ни пуснаха на площада. Не очаквах полицията да ни допусне“, коментира жена, която върви със съпруга си, въпреки че вече доста се отдалечили от дома си от другата страна на моста.

Тя обаче изрази съжаление, че твърде малко хора са участвали в шествието. Трябвало освиркванията по време на зарята да имат по-голяма сила.

„Трябва да пазите нас, не тях! Ние ви плащаме заплатите“, обърна се към полицаите на входа на хотела разгневен мъж и затъкна десетолевка в мокетната настилка на стълбите.

Младо момче обаче веднага след него ги изкачи, застана на крачка от униформените и ги увери, че хората от шествието ги уважават и те не са виновни, че се оказват буфер между властта и протестиращите.

„Караянчева, излизай!“, кресна пък жена от похода.

Всичко, което се случва пред хотела, се заснема с видеокамера от един от полицаите, пише „Марица“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *