НОВИНИТЕ

Промени в гръцкото правителство заради еврофондовете

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис извърши промени в кабинета си, за да засили управлението на европейските фондове, които страната му ще получи за справяне с пандемията от коронавирус, предават гръцките медии. Ключовите министри запазват постовете си, а някои получават специални портфолиа.

Така например Теодорос Скилакакис се издига от зам.-финансов министър до министър за фискалната политика, а Никос Папатанасис става министър за инвестициите и публично-частните партньорства. Професорът от Атинския университет Панос Цаклоглу е назначен в министерството на труда, за да наблюдава социалните мерки на правителството, а депутатката Зои Рапти става зам.-здравен министър, с ресор психичното здраве на нацията. Депутатът Николаос Цагарас ще отговаря специално за защитата на околната среда.

Според правителствения говортел Стелиос Пецас, промените имат за цел да подсилят усилията на правителството на икономическия фронт, по отношение на опазването на околната среда и социалната реформа. „Изправен пред сериозни предизвикателства, този вече успешен кабинет търпи леки корекции, за да стапе оперативно още по-ефективен и да отговори на изискванията на гражданите“, каза Пецас.

Атина очаква да получи 72 милиона евро от европейския фонд за справяне с коронакризата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *