НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Прокуратурата поиска 15 г. затвор за смъртта на Милен Цветков

Прокуратурата поиска от Софийския апелативен съд да наложи 15 години затвор на обвиняемия Кристиан Николов за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, пише Dariknews.bg.

Пред Софийския апелативен съд започнаха пледоариите по делото срещу Кристиан Николов, обвинен за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков.

Инцидентът се случи навръх Великден през 2020 година.

Тази година, на първа инстанция, Софийският градски съд осъди Николов на девет години затвор. Тогава по делото стана известно, че младежът е шофирал с двойно превишена скорост над ограничението, както и че в кръвта му има наличие на наркотици. Николов отрече да е взимал съзнателно забранени субстанции.

В четвъртък съдът даде ход на делото, като отказа да уважи доказателствените искания на защитата на подсъдимия за нова експертиза и разпит на свидетели.
От прокуратурата поискаха по-високо наказание за Николов.

Последното заседание беше отменено заради липсата на Николов. Беше представен фиш в съда, който декларира, че той е бил контактен с болен от COVID-19.