НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Прекарват агнета в багажници през КПП-тата, трафикът секна

Трафикът през КПП-тата край Пловдив рязко секна в първия почивен ден в навечерието на Великден. На практика опашки от чакащи коли няма, а преминаването става за броени минути. Макар и малко, тарикати обаче отново има.

„Видях как мъж отваря багажника и наглежда готово за чеверме цяло агне вътре, само стотина метра след като мина през пункта“, разказва пред „Марица“ очевидец, спрял на бензиностанция на изхода на града. Той чул как другият шофьор се хвали, че отива да празнува на вилата, но е писал в декларацията, че работи към строителна фирма, която прави ремонт в съседно село. Заклани агнета без нужните документи от ветеринарите се внасяли и в обратната посока в града от околните села, твърдят запознати.

„При нас нямаме някакви инциденти или засечени опити за измама от началото на деня. Предупреждаваме обаче всички до прочетат внимателно точка шеста от декларацията, където пише, че носят наказателна отговорност за неверни данни“, обясниха преди екипа ни патрулиращи полицаи на КПП-то до квартал Коматево.

Те също потвърдиха, че трафикът е много по-слаб в сравнение с делничните дни. Повечето излизащи от града са посочили като причина неотложна работа, други са носили лекарства на възрастни близки.

„Мисля, че хората се стреснаха от това, което стана в София и въведената блокада там. А и повечето, които искаха да ходят някъде, го направиха още вчера“, коментира един от шофьорите, който се прибираше в Пловдив.

Какви номера са пробутвали столичани, които вчера масово се изнасяха по родните места, пък разказа пред столични репортери зам.-шефът на СДВР старши комисар Антон Златанов.

„Вчера трафикът беше изключително интензивен, основно в посока изход София. Десетки хиляди автомобили излязоха. Огромната част обясняваха, че живеят в провинцията, доказваха го с документ. Предупреждавахме, че може да не могат да се прибират, защото масово нямат адресна регистрация в София. Обясняваха, че имат неотложна работа, а в същото време – щайги с домати, месо, колела, очевидно, че отиват да празнуват,” възмути се Златанов.

„Всеки, който си мисли, че вчера е излъгал – не е. Ще си понесе последствията. Неверните данни са наказуеми. При проверка ще се образува досъдебно производство“, предупреди още зам.-шефът на СДВР.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *