Президентът продължава консултациите за кабинет с ПП

Днес държавният глава Румен Радев ще проведе консултации с представители на парламентарната група на „Продължаваме промяната”.

Срещата ще започне в 10:00 ч. на „Дондуков“ 2.

Бившият премиер и лидер на ПП Кирил Петков съобщи, че ще се явят при президента.

„Важно е да има ясно разбиране в самите политически партии, че е нужен диалог и то конструктивен. Нужни са компромиси и ясни цели в името на бъдещето на България. Цикълът избори след избори не е най-доброто решение”, коментира Радев, който вече даде заявка, че няма да бърза с връчването на мандатите, защото парламентът има много работа за вършене.

Първите консултации вече бяха проведени с представителите на първата по численост ПГ – тази на ГЕРБ-СДС. В неделя, обаче, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че формулата е една и правителство ще има единствено, ако се проведат разговори в нова контактна група и решат приоритети. Борисов дори очерта хоризонт за правителство – до месец май.

След края на разговорите с всички политически сили в 48-ото Народно събрания започва и процедурата около връчването на мандати. По Конституция първият е за най-голямата партия ГЕРБ-СДС, вторият за „Продължаваме Промяната”, а третият по избор на президента.

Previous post Цените в магазина летят: Сиренето гони 20 лв., маслото 30 за килограм
Next post Вежди Рашидов: Много искам да има правителство, затова поех тази отговорност