Преди Великден: Още една църква до бежанския лагер Мория нападната от мигранти

Преди Великден: Още една църква до бежанския лагер Мория нападната от мигранти

Малката църква Агия Екатерини, която се намира на пътя, водещ към бежанския лагер Мория на остров Лесбос, се превърна в мишена за неизвестни извършители, които й причиниха значителни щети, пише Protothema. Това беше вторият път за последните две години!

Снимката, публикувана в социалните медии, показва резултата от нападението на вандалите, които хвърлиха разпятието на пода, премахнаха украсените рамки на иконите, нанесоха големи щети на картините по вътрешната стена и тавана, но и по външните повърхности , След предишното нашествие в параклиса църковните служители се бяха опитали да го обезопасят с брави, но това не спря нашествениците, информира „Фокус“.

Местната полиция е уведомена за новия вандализъм, но е малко вероятно извършителите да бъдат идентифицирани. Това е една от многото църкви и параклиси, на острова, които се превърнаха в мишени за вандалите. При предишните атаки по стените и фреските на църквите, които бяха нападнати бяха изписани джихадистки лозунги на арабски. Подобни случаи са докладвани и в цяла Гърция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *