Правят парк в памет на загиналия Атанас Скатов

Правят парк в памет на загиналия Атанас Скатов

Близки, приятели и симпатизанти на загиналия под К2 алпинист Атанас Скатов започнаха кампания за събиране на средства с цел изграждане на парк в негова памет.

Проектът, наречен „Малка гора“, включва залесяване на терен с горски дървесни видове, с плодни дръвчета, цветя и храсти, няколко пейки за отдих, указателни табели, както и фундамент под формата на връх К2. В парка, който ще е в родния му град Сливен, ще бъде поставена и една от трите паметни плочи на алпиниста. Другите две ще са на информациония център по Хайдушката пътека и на любимия на Скатов връх Кутелка.

За целите на проекта община Сливен е предоставила терен и ще се ангажира с грубото му почистване. Вече има дарени 60 дръвчета от гората.бг, поръчани са и 220 бр. фиданки, съобщават инициаторите на проекта.

Те са разположили кутии за дарения в няколко ключови обекта из града и се надяват повече съмишленици да откликнат на инициативата им.

„Надявам се някой ден всеки, минаващ покрай Сливен, да седне за 5 минутки в малката горичка на Атанас Скатов, а за подготвените физически, да се качат и на любимия му връх Кутелка“, пише една от инициаторките на проекта Стела Димова.