Почина големият български актьор Вълчо Камарашев

Почина големият български актьор Вълчо Камарашев

На 82-годишна възраст ни напусна големият български актьор Вълчо Камарашев, съобщават от Съюза на артистите в България.

Любимец на няколко поколения, Вълчо Камарашев е от онези български актьори, които нямат нужда от представяне. Бай Вълчо, както го наричаха колегите и приятелите, е един от любимите актьори на поколения българи. Чувството за хумор и жизнерадостното му излъчване са вдъхновение за всеки, който имаше честта да го познава.

Изиграл е над 100 роли в театъра, повече от 80 в киното и има близо 200 участия в телевизията. В театъра („В полите на Витоша“, „Хъшове“, „Маскарад“, „Три сестри“, „Майстори“, „Старчето и стрелата“, „Войцек“, „Чудо“ и др.), в телевизионни постановки и сериали („Крадецът на тролейбуси“, „Службогонци“, „Призраци“, „Нос“, „Откраднат живот“, „Столичани в повече“ и др.) и филми и филми („Черните ангели“, „Тримата от запаса“, „Зарево над Драва“, „Вилна зона“, „Осъдени души“, „Чичовци“, „Записки по българските въстания“, „Служебно положение ординарец“, „Мера според мера“, „Комбина“, „Жребият“ и много други).

Вълчо Камарашев е роден на 12 септември 1937 г. във Видин. Завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ „Кр. Сарафов“ в класа на проф. Филип Филипов през 1959 г. Три години играе в Бургаския драматичен театър (1959 – 1962), след това две години в Пернишкия драматичен театър (1962 – 1964), а после две години в Драматичния театър в Русе (1964 – 1966). От 1977 г. около 20 години е актьор в Нов драматичен театър „Сълза и смях“, след това 15 години в Театър Българска армия. Член е на Съюза на българските филмови дейци от 1979 г.

Колегите и приятелите му ще го запомнят като талантлив актьор и прекрасен човек! Поклон пред паметта му!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *