Починалите от коронавирус във Франция вече са над 25 000

Починалите от коронавирус във Франция вече са над 25 000

Броят на хората, починали от коронавирусна инфекция във Франция, се увеличи в понеделник с 306 до общо 25 201, което е най-рязкото увеличение от четири дни насам, показват последни данни на Френската обществена здравна агенция.

В неделя бяха регистрирани само 135 нови смъртни случая, но от агенция Ройтерс напомнят, че по принцип в неделните дни често се забавя отчитането на починалите във френските старчески домове, което почти винаги води до нарастване на броя на починалите в началото на всяка седмица.

В изявление френското здравно министерство се посочва, че броят на хората в интензивните отделения е спаднал до 3 696 от 3 819 в неделя, което е понижение за 26-и пореден ден. Броят на хоспитализираните хора с коронавирус също спадна отново до 25 548, като с това се продължава тенденцията на непрекъснато понижение от почти ти седмици.

Броят на потвърдените случаи на COVID-19 във Франция, с изключение на домовете за възрастни хора, нарасна с 576 в рамките на деня и достигна общо 131 863.

Междувременно френска болница установи, че пациент е бил тестван положително за коронавирус още през декември, след като от болницата са тествали отново стари проби. По-рано френското правителство заяви, че първият случай в страната е регистриран в края на януари, отбелязва БНР.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *