Починалата лекарка била интубирана вчера сутринта, влошила се внезапно

Починалата лекарка била интубирана вчера сутринта, влошила се внезапно

Д-р Иванова е била приета в четвъртък сутринта в Инфекциозното отделение, където работи, но вече като пациент. Същата вечер състоянието й се е влошило и е била прехвърлена в реанимацията. „В петък сутринта я интубирахме, но, за съжаление, снощи почина“.

Това разказа за починалата в Сливен лекарка пред Dariknews.bg директорът на лечебното заведение д-р Васислав Петров.

43-годишната Илияна Иванова е била с астма, но към момента не е имала никакви проблеми със заболяването и то не е било обострено от вируса. Влошила се е внезапно и сърцето й е спряло. Д-р Иванова се е заразила най-вероятно от пациент в отделението, предполагат колегите й.

„Много съжаляваме всички за нея. За съжаление, точно на нашата болница се случи да дадем първата жертва. Колежката, за съжаление, не можахме да я спасим, въпреки всички усилия, които положихме“, сподели д-р Петров.

Съпругът на Илияна Иванова, който е неин колега от същото инфекциозно отделение, е под карантина там и не може да го напуска. Ръководството на болницата ще направи постъпки пред РЗИ-Сливен да разреши на лекаря да изпрати съпругата си за последно. Болницата поема изцяло разноските по погребението на инфекционистката, което се очаква утре.

5000 лв. ще дари Българският лекарски съюз на семейството на д-р Илиана Иванова от Сливен, която почина от коронавирус. БЛС стартира дарителска кампания за набиране на средства за семействата и близките на починалите медици в битката с COVID-19.

Медиците изказват съболезнования на семейството на д-р Иванова. 43-годишната инфекционистка от отделението в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ е на първа линия в битката с COVID-19 от първия ден на пандемията.

БСЛ съобщи за дарителската кампания на официалния си сайт. Първата вноска – в размер на 5000 лв., съсловната организация ще направи именно за семейството на д-р Илияна Иванова, която загуби битката с болестта.

Съграждани на д-р Илияна Иванова призовават всички да почетат паметта на първата лекарка, починала от заразата, с аплодисменти тази вечер от 21.00 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *