НОВИНИТЕ

Поредна рокада в bTV! Синеока водеща слиза от екран

Най-известната телевизионна лекарка в страната ни е на път да остане без работа на екран. Доктор Неделя Щонова не е сигурна дали ще продължава да се изявява в Би Ти Ви и занапред, издаде самата тя в ефира на медията. Наесен рубриката ѝ „Духът на здравето” може и да си търси друг дом.

Невроложката доктор Щонова в момента била на прага на нервна криза, твърдят нейни приятели. Тя водела усилени преговори за продължаване на договора с Би Ти Ви за следващия тв сезон. Поне засега обаче усилията ѝ остават без резултат.

Синеоката лекарка от Пловдив е излязла в лятна ваканция, без да е сигурна какво ще прави, след като отпуската ѝ приключи. Миналия четвъртък тя закри официално рубриката си „Духът на здравето” в „Преди обед”. В студиото бе поканила посланичката на Индонезия, а темата на предаването бе как да постигнем хармония и здраве по начина, по който го правят на Изток. След като проведе интервюто си и изпрати своята гостенка, докторката съобщи, че се разделя със зрителите за лятото, а дали от септември отново ще бъде с тях, е божа работа.

„Обичам ви много и ще ми липсвате! Не ми се разделя с вас, но трябва. Благодаря ви!”, каза тя. На пръв поглед изявата ѝ не бе много по-различна от обичайните в ефира на „Преди обед”. Едно изречение обаче издаде, че светлото бъдеще на „Духът на здравето” е под въпрос. До думите на водещата, рубриката ще се върне в ефир само „ако орисниците на съдбата са писали”. Това уточнение е знак, че лекарката изобщо не е сигурна в бъдещето си в Би Ти Ви, пише „Уикенд“.

Неделя Щонова изкара в частната медия цели осем години. През 2010 г. чаровната лекарка печели световна награда с предаване, което прави по кабеларка. Две години по-късно е поканена в най-гледаната телевизия, за да води собствено шоу със здравна тематика през уикенда. Рейтингът обаче е катастрофален и предаването е свалено от програмата. То обаче се превръща в рубрика в „Преди обед”.

С нея докторката за отрицателно време става звезда. Толкова е успешна, че никой до момента не се бе съмнявал в бъдещето ѝ на екран. Но дори и нейният чар може да се окаже недостатъчен, за да ѝ гарантира пожизнено място в „Преди обед”.

Заради кризата около коронавируса Би Ти Ви свали много от предаванията си, заменяйки ги с новини и преки включвания от различни горещи точки. Първоначалната идея бе за завръщане към обичайната програмна схема след като обстановката се нормализира. Но кризата очевидно се задълбочава и едва ли ще бъде учудващо, ако телевизията реши да окастри за постоянно някои от своите предавания и рубрики.

Доктор Щонова като нищо може да падне жертва на подобни промени в програмната политика на телевизията. Дали тя все пак ще успее да се пребори за продължаване на договора си? Ще стане ясно през септември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *