НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Помлелият куп коли тираджия седнал зад волана на метамфетамини

50-годишният шофьор на ТИР-а с 30-те тона зърно, който в петък помля куп автомобили, чийто брой в крайна сметка се оказа 12, прати 28-годишна жена в гроба и бременна в реанимация, изобщо не проумява какво се е случило. Той се държеше неадекватно няколко часа след инцидента. Кольо Иванов е разпознаваема фигура в Бургас от близкото минало, пише „Флагман“.

Той трябваше да бъде настанен в хирургично отделение, след като бе установено, че има наранявания на гръдния кош – счупени ребра. Малко преди да попадне в системата за разпределение по отделенията обаче той бе изпратен на скенер, за да се види дали има и проблеми под черепната кутия. По главата на татуирания здравеняк има десетина малки шева, извършени от дежурния неврохирург в спешното.

Директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов обяви пред журналисти, че шофьорът на ТИР-а е бил тестван на място за алкохол и наркотици. Дал е положителен резултат за метамфетамин. След довеждането му в УМБАЛ-Бургас с полиция, той е отказал да даде кръвна проба. И отказвал да бъде настанен в хирургия. Седял във фоайето на спешния център, варден от полицаи. Много е вероятно той да не бъде задържан, предупреждават близки на пострадалите, част, от които се намират пред шокова зала и настояват за информация.

В същото време най-тежко след инцидента е състоянието на 35-годишната Емине от Айтос, която се оказа в напреднала бременност. Емине е сред ранените от дрогирания шофьор на ТИР-а, превозващ 30 т жито, който помля куп автомобили в Айтос. За нея се полагат неотложни грижи. Има счупени крайници и съмнения за счупен таз.

Към момента опитват да стабилизират състоянието й с медикаменти в ОАРИЛ. В същото отделение е настанен и Севгин, който е с мозъчна контузия и с множество фрактури. Други трима са настанени в отделенията по ортопедия и неврохирургия. Те са с по-леки наранявания и не са с опасност за живота.

В Шокова зала се намират всички дежурни лекари на УМБАЛ-Бургас и помагат на колегите си за по-бързото диагностициране и транспортиране на болните по отделенията.

Според свидетели съпругът на изгорялата 28-годишна жена никак не изглеждал добре, докато изчаквал да дойде линейката. Той е бил в шок и изобщо не е усещал болката по задната част на краката си. Те целите били обгорели, но той твърдял, че не изпитва никаква болка и е отказал да бъде транспортиран към болница. Към този момент не се знае какво е състоянието му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *