НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Полша започва проверки на бомбоубежищата си

Полските противопожарни служби проверяват състоянието на бомбоубежищата в страната и набавят инвентар, заяви заместник-министърът на вътрешните работи и администрацията Мачей Воншик, цитиран от Ройтерс.

Страната се опитва да успокои гражданите си, че членството ѝ в НАТО гарантира тяхната сигурност от Русия, но събитията в съседна Украйна извадиха на дневен ред необходимостта страната да е готова за евентуален ракетен удар.

„В цялата страна разполагаме с 62 000 бомбоубежища“, заяви Воншик пред телевизия „Полсат нюз“. „Пожарникарите проверяват състоянието им, дали са добре оборудвани и годни за пребиваване. Ако не са, се вземат мерки за приспособяването им“, добави той.

Воншик подчерта, че Полша не е под заплаха, но се подготвя за най-лошия сценарий и каза, че проверките са рутинни и са били планирани, а не са извънредни. Цялостната проверка на полските бомбоубежища ще отнеме два месеца.