НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Полицаят, доставил антибиотици на карантинирани: Не съм герой, това е човещина

Бургаски полицай се превърна в истински герой за семейство, поставено под карантина, след като им достави лично жизненонеобходим антибиотик. Историята разказа Красимира Краева, която горещо благодари на младши инспектор Милен Райков за безценната помощ.

Полицаят пристигнал на адреса, за да провери спазват ли карантината. Позвънил първо по телефона и после помолил съпрузите да се покажат на терасата, за да се убеди, че си стоят у дома. След като изпълнил служебните си задължения, униформеният попитал Краеви дали са добре и имат ли нужда от помощ. Те му споделили, че се справят, но току-що личният лекар назначил ново лечение по телефона и предписал на съпруга втори антибиотик.

„Преди минути ни промениха лечението и сега се чудим как да направим така, че да купим антибиотика, но в същото време да не напускаме дома си“, споделили хората тревогата си. Полицаят, който допреди дни сам изкарал втора карантина, веднага предложил да отскочи до аптеката и да им достави необходимия медикамент. Красимира Краева написала на лист името на антибиотика и го хвърлила през терасата. С тази „рецепта“, младши инспектор Милен Райков се появил в кварталната аптека.

Разказал накратко случая, обяснил че хората не могат да си вземат валидна рецепта, защото са под карантина и на свой ред помолил аптекарката за помощ. След като купил лекарството, полицаят се върнал и го предал на болните. Той признава, че и друг път се е случвало с колегите си да помага на карантинирани за лекарства или за стоки от първа необходимост.

Въпреки, че подобни „услуги“ не влизат в задълженията на униформените, те приемат като обикновен жест на човечност да помогнат на изпадналите в нужда.

Трогната от постъпката на Милен Райков, бургазлийката Красимира Краева написа в социалната мрежа: „Ще я бъде тая държава! Много приятно съм изненадана от мил жест, който не мога да не споделя с Вас. Днес е осми ден от карантината на семейството ни, сутринта след телефонната визитация от личния ни лекар за съпруга ми бе изписан втори антибиотик.

Докато обсъждахме как да се справим с набавянето му, по телефона на съпруга ми позвъни полицай за рутинна проверка на карантинния режим, показахме се на терасата и под балкона ни стоеше усмихнат полицай, който може би от куртоазия попита: Как сте? Имате ли нужда от нещо? Аз съвсем спонтанно споделих, че имаме нужда от лекарства (току-що изписани ни по телефона от личния лекар). -Давай – каза полицаят. Написах му на листче антибиотика и го пуснах през балкона.

Човекът се качи на личния си автомобил и замина, след 10 минути се появи на вратата ни с усмивка и лекарството в ръка. Достатъчно е само една добра дума и мил жест от ЧОВЕК, като този полицай, на който искам още веднъж да благодаря. Респект към такива хора, с тях ще я бъде тази държава“.

„Не се чувствам герой, така съм го почувствал. Всеки на мое място би постъпил така, това е просто човещина. Още повече че бях два пъти под карантина и много добре знам какво е“ , коментира служителят на МВР.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *