НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Пловдивчани на щурм за PCR тестове, ще ходят в Гърция

Морето в Гърция накара и пловдивчани да хукнат на тестове. Повишен интерес се наблюдава от хора, които желаят да се проверят за коронавирус в лабораторията на УМБАЛ “Каспела” в Пловдив.

Интересът категорично е нараснал, след като Гърция въведе задължителното тестване. Лабораторията е посочена от Министерство на здравеопазването за диагностика на коронавирус, пише „Марица“.

Провеждат се PCR тестове за откриване на активнo заболяване – вирусно размножаване, бързи тестове за откриване на IgM – остра фаза и IgG – наличие на имунитет, както и най-добрите CLIA имунологични тестове за откриване на IgM и IgG антитела.

Лабораторията провежда PCR изследвания за COVID-19 след заплащане на регистратурата. За изследването се извършва пробонабиране – вземане на биологичен материал – носен и гърлен секрет, всеки делничен ден от понеделник до петък от 9 до 12 часа. Готовите резултати се получават на следващия ден от 12 до 13 часа в блок № 3, кабинет № 107 на болницата.

При взет материал за изследване в петък, готов резултат се получава същия ден от 18 до 19 часа. Резултат се издава по желание на английски език.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *