Пик?! COVID-19 уби 883-ма за денонощие във Франция

Пик?! COVID-19 уби 883-ма за денонощие във Франция

833-ма души са починали във Франция за последното денонощие. Това е най-големият брой за ден в страната от началото на епидемията.

С последните данни общият брой на починалите там достигна 8911 души, а заразените надхвърлят 98 000. Според статистиките Франция в момента би трябвало да изживява пика на заразените от COVID-19, съобщава bg-voice.

Управляващите в страната вече се подготвят за момента, в който страната трябва да бъде изведена от извънредно положение. Те знаят, че досега бяха направени грешки, но са наясно, че сега, когато страната трябва да излезе от извънредното положение, грешки не трябва да има.

Туризмът, който носи 10% от БВП на страната, към момента е на нулеви нива. И докато френските власти са наясно, че милионите туристи, които посещават всяка година страната, няма да се завърнат, се надяват на европейска солидарност.

Най-вероятните и основни критерии за излизане от карантината са три: в районите, в които броят на хората, нуждаещи се от реанимация, трябва да е по-малък от капацитета на самите реанимационни отделения, възрастова група и здравословно състояние. Очаквано най-възрастните ще излязат от карантина последни.

За да се прецени дали даден имунитет има антитела, трябва да има масова употреба на кръвни тестове, но в страната употребата им към момента далеч не е достатъчна.

Във Франция е разгорещен и дебатът относно френският професор, който използва хлорохин за терапия при коронавирус. Мненията на гражданите са поляризирани – от безусловна защита до отрицание на методологията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *