Петел прецака стопанина си със солена глоба в Италия

Петел прецака стопанина си със солена глоба в Италия

Кукуриганията на петли очевидно не се нрави на жителите на италианското градче Кастирага Видардо, където 83-годишен мъж отнесе глоба заради шумния си петел, пише „Фокус“.

Дългогодишният жител на градчето Анжело Болети ще трябва да заплати 166 евро, според местния вестник Il Cittadino, тъй като съседите му се оплакали от петела, който кукуригал шумно всяка сутрин.

„Нямам думи, защо беше нужно това?“, коментира Болети в интервю за местното издание.

Той обяснил, че петелът му, на име Карлино, по-рано живеел в градината му за дълго време. Тогава всъщност съседите му за първи път се оплакали от шумната птица и продължили да се оплакват, докато Болети не бил принуден да я подари на свой приятел.

Болети взел обратно птицата за известно време, тъй като неговият приятел бил на почивка за 20 дни. Малко по-късно на вратата му почукал полицай, който го уведомил, че съседите му се оплакват от шума, който идва от градината му. Петелът кукуригал всяка сутрин около 4:30 ч. и това будело съседите.

Малко по-късно възрастният мъж бил глобен на базата на местен закон, който гласял, че домашните любимци трябва да бъдат държани на поне 10 метра от къщите на съседите. Болети твърди, че държал петелът в клетка недалеч от къщата на съседите и казва, че ще обжалва глобата, тъй като не е знаел за това правило. Според местната полиция Болети е информирал служителя на реда, че петелът ще остане само за 20 дни, но го е задържал за по-дълго.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *