Пеевски: Тепърва ще стават ясни нещата за много хора

Пеевски: Тепърва ще стават ясни нещата за много хора

„Тепърва ще стават ясни нещата за много хора“. Това заяви бизнесменът Делян Пеевски, който днес бе извикан в ДАНС. Агенцията обяви във вторник прави проверка във връзка с Досиетата „Пандора“.

„Бях повикан от ДАНС и се отзовах веднага“, каза, каза Пеевски пред журналисти. И допълни: „Не съм плащал за нищо!“. Вчера съм обяснил всичко, поздрави на г-н Прокопиев специално, каза още Делян Пеевски.

На излизане от сградата на ДАНС Пеевски каза, че е дал необходимата информация. Обясни още, че ще има повод да отговори на всички въпроси.

Вчера Делян Пеевски излезе с отворено писмо, в което категорично заяви, че разпространената в медиите информация за недекларирани от него офшорни дружества е невярна.

Ето пълния текст на отвореното писмо на Делян Пеевски:

Разпространената в медиите информация за недекларирани от мен офшорни дружества е невярна, тъй като винаги надлежно и в съответствие със закона съм декларирал пред компетентните органи цялото си имущество.

Въпросните дружества са изцяло дъщерни на дружество, в което имам пряко участие и което е надлежно декларирано, като всякакви различни интерпретации са изцяло неоснователни и манипулативни.

Отделно, тези дружества никога не са извършвали дейност, не са притежавали активи и чрез тях не са осъществявани каквито и да било сделки. Поради което опитът да се внуши, че има нещо нередно е неуместен и предварително обречен на неуспех.

Никога не съм бил и в несъвместимост за заемана длъжност, като разпространението на неподписани листи, представяни като „документи“, не се нуждае от коментар.

Касае се, за пореден път, за активно мероприятие на кръга „Капитал“ и свързаните с него медии, с цел тиражиране на неверни и манипулативни твърдения, несъстоятелността на които лесно може да бъде проверена и опровергана.

Нямам никакво притеснение от това, като през годините съм бил многократно проверяван по подобни несъстоятелни твърдения.

Винаги съм бил изряден при декларирането на притежаваното от мен имущество, не съм укривал по какъвто и да е начин доходи, като съм заплащал всички дължими към държавата данъци.

Не е случайно избран и момента за тази манипулация, като някои политици вече удобно се възползват от нея в предизборната си риторика. Умишленото използване на името ми няма да доведе и този път до целения от тях резултат.